My Blog

Hello and Welcome.

Prijelaz iz vrtića ili roditeljskog doma u školu predstavlja preokret u životu djeteta, ali i cijele obitelji. Dijete ulazi u sredinu u kojoj će u krugu svojih vršnjaka i u okvirima koje postavlja društvo razvijati, pokazivati i uspoređivati niz svojih osobina. Kako bi dijete napredovalo i ugodno se osjećalo u školskom okruženju, važno je da razvije pozitivan odnos prema školi i obavezama koje ga očekuju.

Program pripreme za polazak u školu – Sovice, namijenjen je djeci koja od jeseni kreću u prvi razred, i u skladu je s programskim usmjerenjem odgoja i obrazovanja predškolske djece. Sve aktivnosti i sadržaji prilagođeni su djetetovim potrebama i razvojnim mogućnostima, tj. pedagoško-metodički su osmišljeni.

Cilj programa: Poticati razvoj vještina i sposobnosti važnih za usvajanje školskog gradiva, kroz istraživačke i kreativne aktivnosti.

Po završetku ciklusa roditelji će imati priliku dobiti povratnu informaciju o funkcioniranju njihova djeteta u grupi te preporuku za daljnji poticaj svih njegovih sposobnosti: motoričkih, socio-emocionalnih i intelektualnih, kako bi se što bolje pripremilo zahtjevima škole.

Rad je organiziran u maloj, zatvorenoj grupi (4-8 polaznika), kroz ciklus od 12 radionica (20 školskih sati).

Što radimo na igraonici? Plešemo, pjevamo, plješćemo, pucketamo prstima, upoznajemo se s instrumentima i ritmom, učimo brojalice i još mnogo toga. 
Zbog ograničenog broja mjesta obavezno je najaviti dolazak. 

Program započinje tek kad se popuni grupa.

Ako se Vaše dijete voli kreativno izražavati, dovedite ga u Malu sovu na likovne radionice. 
Održavaju se subotom od 10.30 do 12 sati. 

Pri dolasku na radionicu potrebno je ponijeti papuče i najaviti svoj dolazak. 

 

  
 

Engleska, talijanska i francuska igraonica predviđene su za djecu od 4 do 7 godina starosti. Pružite im mogućnost da u zabavnom i poticajnom okruženju usvoje osnove stranih jezika. Kroz razne brojalice, pjesme, ples te čitanje priča, djeca će učiti na lak i zaigran način. Obavezno je najaviti dolazak. Program započinje tek kad se popuni grupa.

Mala sova Baby signs logo

Trajanje: 6 x 60 min

Cijena: 440 kn

Sadržaj: Radionica Znakuj, pjevaj i igraj se 1 održava se jednom tjedno kroz 6 tjedana. Svaki sat obuhvaća:
· Učenje znakova koji su najvažniji u djetetovoj svakodnevici (37 znakova)
· Učenje kroz zabavne igre koje vodi Beebo, znakujući medo
· Praktično vježbanje znakova kroz vesele Baby Signs® pjesmice
· Igre koje potiču važne jezične, kognitivne, socijalne i emocionalne vještine kod djece
· Druženje obitelji, stjecanje novih prijateljstava i razmjena iskustava među roditeljima
· Teme iz djetetove svakodnevne rutine: VRIJEME JELA, VRIJEME SPAVANJA, VRIJEME KUPANJA, KUĆNI LJUBIMCI, U PARKU i VRIJEME OBLAČENJA.

Na Radionici polaznici dobivaju Baby Signs® Znakuj, pjevaj i igraj se set 1 koji je uključen u cijenu Radionice.

Radionice Znakuj, pjevaj i igraj se 1 vode certificirani Baby Signs® Instruktori, a namijenjena je roditeljima i bebama.

Kada ići na Radionicu? Radionice Znakuj, pjevaj i igraj se 1 namijenjene su djeci u dobi od 10 do 30 mjeseci.

Zašto ići na Radionicu? Na Baby Signs® Radionicama Znakuj, pjevaj i igraj se 1 ćete, kroz igru i pjesmice, naučiti komunicirati znakovima. Roditelji će biti educirani kako razviti komunikaciju te kognitivne i motoričke sposobnosti kod svoje djece uz dijeljenje iskustva s ostalim roditeljima. Djeca će uživati u zajedničkim igrama koje su pomno smišljene od strane osnivačica Baby Signs® Programa doktorica Acredolo i Goodwyn, profesorica razvojne psihologije. Naučit ćete vesele pjesmice, upoznati znakujućeg medu BeeBoa koji pomaže djeci naučiti znakove, a svaki sat radionice ima različitu temu odabranu iz svakodnevnog života.

Radionice Znakuj, pjevaj i igraj se! su korisne za djecu koja ne pohađaju jasličke programe kao oblik rane socijalizacije.

Sudjelovanje na ovim radionicama nije uvjetovano pohađanjem Baby Signs® Radionice za roditelje, no iz iskustva znamo da su roditelji koji su prošli Radionice za roditelje bolje informirani i mogu se bolje koncentrirati na praktično učenje znakova i igre koji su srž ovih radionica. Iz tog razloga preporučamo da barem budete upoznati s osnovama Baby Signs® Programa putem Cjelovitog Startnog Paketa. 

Propustili ste sat? Ukoliko propustite određeni sat, u dogovoru s instruktorom, slobodni ste ga nadoknaditi sa slijedećom grupom polaznika.

Program radionica koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od 45 minuta obuhvaća sljedeća područja:
1. Plesnu tjelovježbu (igre za razgibavanje i razvijanje svijesti o pravilnom držanju tijela, vježbe koordinacije, ravnoteže, pažnje i prostorne orijentacije)
2. Osnove klasičnog baleta (pozicije ruku, nogu, skokovi, okreti, obrada pojedinog tehničkog elementa putem asocijacija, ples balerine)
3. Ritmiku i moderan ples (igre za razvoj sluha, ritmički sastavi, 
dramatizacije, improvizacije) 
4. Koreografiju (sastavljanje dužih i kraćih koreografskih cjelina)
Voditeljica Helena ima dugogodišnje pedagoško i koreografsko iskustvo rada s djecom.