My Blog

Hello and Welcome.

Program radionica koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od 45-60 minuta obuhvaća sljedeća područja:
1. 
PLESNI TRENING

2. OSNOVE KLASIČNOG BALETA 

3. RITMIKU

4. MODERAN PLES

5. PLESNU IMPROVIZACIJU

6. KOREOGRAFIJU 

7. PLESNE PRIČE

 

Sklad pokreta čine vrijeme, prostor, dinamika i emocija. Stoga se posebno radi na svakom po​jedinom elementu. Izvode se vježbe, plesne sekvence, plesne cjeline koje uključuju ples s raznim rekvizitima te plesne priče za razvijanje plesne izražajnosti, kreativnosti, maštovitosti osobnosti. Ujedno se razvija svijest o vlastitom tijelu i pokretu, što utječe na ukupan psihofizički razvoj djeteta. 

Voditeljica Helena ima dugogodišnje pedagoško i koreografsko iskustvo rada s djecom. 

 

 

 

Na ovoj radionici djeca se prvo upoznaju s osnovama izrade modela, a na idućim susretima na te modele spajaju i motore koji pokreću neki njihov dio. Voditeljica je učiteljica Tehničke kulture koja u sklopu izvannastavnih aktivnosti vodi grupu modelara, digitalnih fotografa i robotičara koji se redovno natječu na Robokupu i Natjecanju mladih tehničara. 

Zbog ograničenog broja mjesta obavezno je najaviti dolazak. 

Program započinje tek kad se popuni grupa.

"Bez ključića oko vrata" je program koji je namijenjen učenicima koji pohađaju 3., 4. i 5. razred osnovne škole, a odvija se u Maloj sovi svakog radnog dana od ponedjeljka do petka od 12 do 15 sati. 

Za kvalitetan razvoj djeteta odgovorna je, osim obitelji, i društvena zajednica jer društvo određuje zakonske i materijalne uvjete u kojima se provodi briga o djeci i obitelji. Zbog velikih društvenih promjena koje se događaju posljednjih desetljeća, obitelj sve više gubi utjecaj koji je nekada imala, a njezinu ulogu preuzimaju neki novi „odgojitelji“, poput novih tehnologija, vršnjačkih skupina i ostalih neformalnih grupa. Pred obitelj i roditelje postavljeni su visoki ciljevi koji podrazumijevaju usklađivanje sa svim promjenama koje utječu na svakodnevni život i njegovu kvalitetu. 

Suvremeni način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe osnovnoškolske dobi koje vrijeme do dolaska roditelja s posla provodi bez nadzora. Samostalan boravak kod kuće često izlaže dijete mnogim opasnostima, a strah i briga roditelja za dijete tijekom radnog dana nameću potrebu za organiziranom brigom o djetetu.

Upravo iz navedenih razloga, osmišljen je preventivni program „Bez ključića oko vrata“ kojim se pruža kontinuirana organizirana skrb za djecu prije ili nakon redovne nastave, a s ciljem prevencije neprihvatljivih oblika ponašanja.  

Program uključuje dva segmenta rada:  

1. Pisanje domaće zadaće i učenje.

Ovaj dio programa obuhvaća vrijeme u kojem djeca mogu dolaziti prije ili nakon nastave te uz stručnu pomoć napisati zadaću i ponoviti školsko gradivo. Aktivnosti se realiziraju poučavanjem i primjenom raznih metoda učenja (postavljanje ciljeva, organizacija radnog dana, mnemotehnike, mentalne mape, čitanje s razumijevanjem, istraživanje, pravila za rješavanje matematičkih zadataka ...). 

2. Strukturirano provođenje slobodnog vremena.

Osim usvajanja školskog gradiva, planira se osigurati i vrijeme za strukturirano provođenje slobodnog vremena.  

Projekt je sufinaciran od Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, i provodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb te je besplatan. 

Broj mjesta je ograničen, a upisi se vrše po redoslijedu prijava. U slučaju većeg broja prijava, prednost imaju djeca iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.  

Nositelj projekta je Centar za promicanje kvalitetnog života "Labirint".  

Upisi i informacije na  ili 099/518-1126

Program se odvija svakog dana od ponedjeljka do petka, a termini se dogovaraju individualno za svakog polaznika. Djeca mogu doći nakon ili prije nastave te dobiti pomoć u učenju ili oko lektire i pisanja domaće zadaće, može im se pojasniti školsko gradivo. Veliku pažnju usmjerili smo na suradnju s roditeljima kako bi mogli pratiti rad i napredak svoje djece.